Video Consult

Video Consult

U kunt via de assistente een afspraak maken voor een video consult met een van de artsen of praktijkondersteuners.
Een video consult is bedoeld voor medische hulpvragen waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over uw gezondheid, medicatie, evaluatie van behandeling en het bespreken van uitslagen.
Het is mogelijk dat tijdens een video consult blijkt dat het toch nodig is om een afspraak op de praktijk te maken. In dat geval wordt dat meteen met u afgesproken.

Hoe het werkt:

  • U heeft een vraag geschikt voor een video consult
  • U neemt contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak
  • Op het afgesproken tijdstip ontvangt u van de huisarts een sms bericht, met hierin een link naar de beveiligde omgeving
  • U geeft de browser of app toestemming om uw camera en microfoon te gebruiken
  • Het video consult kan nu plaatsvinden

We gebruiken de software van Whereby. Dit is zorgt voor een beveiligde verbinding met uw telefoon of computer. U dient de webbrowser of app toegang te geven tot uw camera en microfoon. De link werkt goed met de webbrowsers van Chrome & Firefox. Safari, Edge en Internet Explorer werken niet optimaal of soms helemaal niet. Bij gebruik van een Iphone is het raadzaam om de Whereby app te installeren. Bij Android werkt het automatisch via de Chrome browser.

Net als in het gewone spreekuur is het mogelijk dat er uitloop is, houd rekening met een maximale uitloop van 15 minuten. Controleer uw telefoon frequent rondom het tijdstip van uw afspraak. Indien u geen link heeft ontvangen, of u kunt geen gebruik meer maken van de link, neem dan telefonisch contact op met de praktijk om de afspraak te verzetten.