Mededelingen2021-03-08T23:36:54+01:00

Mededelingen

Coronavaccinaties woensdag 14 juli

Woensdag 14 juli is er een tweede vaccinatie ronde met AstraZeneca in het Goffert stadion. Bij de eerste ronde van vaccineren is bij een aantal mensen geen nieuwe gezondheidsverklaring meegegeven. Om lange wachttijden voor het vaccineren te voorkomen, willen wij u vragen om voor uw vaccinatie deze gezondheidsverklaring uitgeprint en ingevuld mee te nemen.
Zo helpt u mee aan een snelle afhandeling van uw vaccinatie.

Indien u als tweede vaccinatie liever BioNTech/Pfizer wilt ontvangen, dan kunt u vanaf  16 juli bij de GGD hiervoor een afspraak maken. Een vaccinatie met BioNTech/Pfizer verloopt altijd via de GGD, de huisartsenpraktijk kan deze afspraak niet voor u maken. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Mocht u verdere vragen hebben, neem dan telefonisch contact op met de praktijk of stuur een bericht via Mijngezondheid.net

 

Coronavaccinaties voor mensen met griepvaccinatie-indicatie

De mensen die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, komen nu ook in aanmerking voor een coronavaccinatie. Deze groep mensen wordt via de GGD gevaccineerd. De uitnodigingen voor deze groep zijn vorige week verstuurd. Ondanks zorgvuldige selectie kan het zijn dat er mensen onterecht geen of juist wel een uitnodiging heeft ontvangen.

Indien u geen uitnodiging heeft gekregen en wel jaarlijks recht heeft op een griepvaccinatie. Neem dan contact op met de praktijk via www.mijngezondheid.net 

De huisarts onderzoekt dan of u inderdaad in aanmerking komt voor versnelde coronavaccinatie.

Coronavaccinaties groep 60 t/m 62 jaar

Door vertragingen in leveringen van AstraZeneca hebben de mensen geboren in 1958, 1959 en 1960 helaas erg lang moeten wachten op een coronavaccinatie. Gelukkig hebben we als praktijk eindelijk toestemming gekregen om een nieuwe bestelling vaccinaties voor deze groep te kunnen plaatsen.

Om mensen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren hebben we de hulp van de GGD Nijmegen ingeschakeld. Iedereen uit bovenstaande groep kan zich op woensdag 26 mei laten vaccineren. De uitnodigingen hiervoor zijn gisteren, 19 mei verstuurd. Om lange wachtrijen te voorkomen willen we iedereen vragen om binnen  het tijdslot wat op de uitnodiging staat te komen.  

De locatie waar u de vaccinatie kunt komen halen staat in uw uitnodiging. De vaccinaties worden NIET op de praktijk gezet.

Indien u in aanmerking komt voor vaccinatie en na het weekend nog geen uitnodiging heeft gehad, neem dan contact op met de praktijk. Doe dit bij voorkeur via www.mijngezondheid.net

Wij begrijpen dat de tijd van uitnodiging tot vaccinatie kort is en dat er geen flexibiliteit is in het moment van vaccineren. Helaas is dit het gevolg van de manier waarop het vaccin verpakt is en de noodzaak om na de vaccinatie 15 minuten te blijven voor observatie. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De tweede vaccinatie zal plaatsvinden op 4 augustus. We beseffen dat dit midden in de zomervakantie valt en dat er mensen hopelijk kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Mocht u niet in staat zijn om op 4 augustus te komen, dan komt er een mogelijkheid om na de zomervakantie, begin september, alsnog de tweede vaccinatie te halen. Stuur in dit geval een bericht naar de praktijk via www.mijngezondheid.net dan nemen we met u in een later stadium contact op om een nieuwe datum en tijd door te geven.

Vaccinaties tegen COVID-19 gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is van 15 t/m 28 maart stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa.  
Het AstraZeneca-vaccin is in de afgelopen weken geprikt bij mensen geboren in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger)mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en bij zorgverleners. Behoort u tot deze groep en bent u in de afgelopen weken met dit vaccin geprikt, dan heeft u mogelijk vragen: 

Ik ben met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd, wat moet ik nu doen?  

Als u geprikt bent met het AstraZeneca-vaccin en heeft u geen klachten gehad, dan is er geen reden tot zorg.  

Alleen als u kort geleden geprikt bent en u krijgt na drie dagen (weer) ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid, dan luidt het advies om direct contact op te nemen met uw huisarts.  

 

Ik ben nu 1x gevaccineerd met AstraZeneca. Wat betekent dit voor mijn 2e prik? 

Tussen de twee vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zit 12 weken. Een 2e prik met hetzelfde vaccin wordt geadviseerd. De eerste vaccins van AstraZeneca zijn in Nederland op 12 februari 2021 toegediend. Voor het moment van de tweede prik zal er meer duidelijk zijn. 
U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak. Wij nodigen u opnieuw uit wanneer er duidelijkheid is over het vaccin.  

 Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar). 

 Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? 

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.   

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona

Gepubliceerd 15 maart 2021

Coronavaccinaties

Zoals u wellicht ook in de media heeft kunnen lezen gaan de huisartsen in Gelderland de mensen van 63 en 64 jaar vaccineren met het AstraZeneca-vaccin, dit betreft de mensen geboren in 1956 en 1957. Tevens vaccineren wij de mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en de mensen met extreem overgewicht (BMI > 40) in de leeftijd van 18 tot en met 64 jaar.

Wij hebben deze vaccins inmiddels kunnen bestellen. Wij krijgen hier per telefoon veel vragen over. Wanneer u in bovengenoemde jaartallen bent geboren hoeft u ons niet te bellen; u ontvangt van ons per post een uitnodiging voor een vaccinatie.

Wanneer u in de doelgroep van BMI>40 valt en u denkt dat wij daar niet van op de hoogte zijn is het prettig als u contact met ons opneemt, dikan via MijnGezondheid.net of telefonisch met de doktersassistente.


De vaccinatiedatum staat vast. Er is vooralsnog geen mogelijkheid om de vaccinatie op een andere datum in te halen. Op de uitnodiging is een tijdslot aangegeven. Kom binnen de aangegeven tijd naar de vaccinatie locatie. Op deze manier zorgen we er samen voor dat iedereen snel en veilig geholpen kan worden en dat we ons kunnen houden aan de coronaregels.

Voor algemene informatie over coronavaccinatie:
www.rijksoverheid.nl/coronavaccinatie
Telefoon: 0800-1351 (algemene informatienummer over het coronavirus) tussen 8.00-20.00 uur
www.thuisarts.nl

 

Gepubliceerd 8 maart 2021

Ga naar de bovenkant